سن 3 تا 4 سالگی اوج کنجکاوی در کودکان است. پرورش این حس و رفع نیاز به دانستن در کودک بستگی به والدین دارد. باید سعی کرد به سوالات کودکان بطور واضح و روان پاسخ داد. شرایط یک فعالیت علمی ساده را برای کودکان فراهم سازید. مثل کاشتن بذر در گلدان و پرورش آن؛ یا ساختن یک قایق کاغذی و شناور کردن آن در ظرف آب. کودک در این سن از انجام بازی‌ های فکری مثل پازل لذت می برد. در این سن رفتارهای دقیق‌ تری از او سر می‌زند، مثل بستن بند کفش یا بستن دکمه‌ های پیراهنش. او به انجام بازی‌ های گروهی و تعداد بیشتر علاقه‌ ی بیشتری پیدا کرده است و رعایت نوبت را در بازی یاد گرفته است. کودک با قدم نهادن در سال سوم زندگی خود مهارت‌ های بیشتری کسب کرده است. لذا در انتخاب اسباب‌ بازی‌ هایی که در اختیار او می‌ گذارید باید دقت بیشتری کنید زیرا تمایلات عاطفی و روانی او را شکل می‌ دهد. این سن زمان مناسبی‌ است برای انجام بازی‌ های خارج از خانه و در فضای وسیع‌ تر.

بازی جزئی از حیات آدمی‌ست و از آغاز زندگی با او همراه بوده است. انسان برای رشد ذهنی و اجتماعی خود به تفکر و حرکت و جنبش نیازمند است؛ بازی پایه‌ی اصلی این تفکر و اندیشه است. کودک از طریق بازی آمادگی جسمی برای مقابله با مشکلات را می‌آموزد. بازی راهی است برای ارضای حس کنجکاوی کودک نسبت به دنیای اطرافش و او را برای عهده دار شدن وظایف اجتماعی و اقتصادی آماده می‌سازد. بازی تنها بخاطر سرگرم کردن و شاد شدن کودک نیست که اهمیت دارد بلکه برای او یک عمل کاملا جدی‌ است. کودک از طریق آن با دنیای اطرافش ارتباط برقرار می‌کند.

کودک در طی بازی احساسات خود مثل ترس و خشم یا محبت را بروز می‌دهد. بازی به کودک تفکر کردن را می‌ آموزد. به یادگیری زبان در کودک کمک می‌کند. قوه تخیل او را پرورش می‌ دهد. در طی بازی کودک با همسالان یا اسباب بازی هایش می توان به مشکلات او یا مسائلی که باعث آزار او می شود پی برد.

کودکی که تمایل به بازی کردن با هم سن‌ و سالان خود ندارد و با بهانه‌های مختلف از انجام آن کناره‌گیری می‌کند یا لذتی از بازی با دوستان خود نمی‌ برد دچار افسردگی است. این کودک در بازی‌های گروهی هیجان و تحرک ندارد و به بازی‌های پرجنب‌ و جوش تمایلی ندارد.

اگر می‌خواهید کودک خلاقی داشته باشید به سراغ بازی‌های خلاقانه بروید. شادی کودک در حین بازی باعث پرورش خلاقیت در کودکان خواهد شد. کودکی که از یک قوطی خالی به عنوان ماشین استفاده می‌ کند در واقع در حال انجام یک بازی خلاقانه است که به او در شناخت دنیای والدینش کمک می‌کند. بازی های خلاقانه توانایی تقلید و یادگیری را در کودک افزایش می دهد و یادگیری زبان را در کودکی که نوپا است تسریع می بخشد.

خرید قالب آوادا فارسی